Therapieën

Praktijk Hertig maakt gebruik van de meest aanbevolen wetenschappelijk bewezen én innovatieve methoden. Kijk bij ons aanbod welke bij jou en jouw hulpvraag past.

Heb jij klachten en ben je eraan toe om die aan te pakken?

Bij Praktijk Hertig ben je aan het juiste adres voor de beste therapie voor volwassenen met angst-, stress-, stemmings- en traumaklachten en voor mensen die vastlopen door vastgeroeste patronen in het leven.

Wij helpen je om zo snel mogelijk weer in je eigen kracht te komen staan.

Hoe?

Door generalistisch en diagnose-overstijgend te werken met de beste elementen van de wetenschappelijk bewezen behandelmethoden. We kijken naar jou als mens, luisteren naar jouw verhaal en het verhaal dat je lichaam ook vertelt. We hebben aandacht voor alle bouwstenen van de mens. Daardoor komen denken, voelen en doen bij elkaar. Tot slot vinden we belangrijk om aan te sluiten wat jouw uitdagingen zijn, wat jij belangrijk vindt en wat je wilt bereiken.

Ons specialisme

Bokstraumatherapie
EMDR

Schokkende gebeurtenissen kunnen ingrijpen in je leven. Soms raakt die natuurlijke verwerking geblokkeerd. EMDR is de meest aanbevolen traumatherapie.

Schematherapie
Boks-psychotherapie

Als praten niet helpt om tot verandering te komen, kan boks-psychotherapie een uitkomst bieden! Bij Praktijk Hertig ga je aan de slag in onze boksring.

Wat is brainspotting
Brainspotting

Brainspotting is een nieuwe therapievorm die zich richt op het verwerken van fysieke, mentale en emotionele blokkades die ons dagelijks functioneren hinderen.

CGT
Cognitieve gedragstherapie

Wanneer er negatieve of ongewenste gedachten zijn, dan kunnen die ervoor zorgen dat je klachten krijgt of tegen problemen oploopt. CGT leert je anders denken en doen.

Schematherapie
Schematherapie
 

Leer jouw vastgeroeste patronen op te sporen, ontdek hoe ze ontstaan zijn en krijg inzicht in hoe ze in stand worden gehouden. Doorbreek je patronen!

psychological-therapy
Psychodynamische en affectfobie therapie

Wanneer je last hebt van stemmings- of angstklachten of wanneer vastgeroeste patronen je hinderen in het leven kan deze behandelvorm een oplossing zijn.

Doe de eerste stap!

w

Bespreek de mogelijkheden

In een telefonisch gesprek van 15 minuten focussen we samen op jouw vraag, situatie en hoe wij je kunnen helpen.

Plan een intake

In een intakegesprek nemen we uitgebreid aandacht voor jouw hulpvraag, krachten en levensgeschiedenis.

Klaar voor de eerste sessie

Met een helder plan gaan we aan de slag! Dat kan in onze huiselijke gesprekskamers, boksring of online.