Schematherapie

Schematherapie is een vorm van psychotherapie die helpt bij het doorbreken van vastgeroeste patronen. Het helpt je de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden en te veranderen.

Wat is schematherapie?

Schematherapie is een vorm van psychotherapie die helpt bij het doorbreken van vastgeroeste patronen. Het helpt je de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden en te veranderen.

Je leert je patronen herkennen en zodanig te veranderen dat je anders gaat denken, je beter gaat voelen en dingen anders gaat doen. Je leert jouw emotionele behoeften herkennen, accepteren en eraan tegemoet te komen. Daarmee kan je beter richting geven aan je leven en in balans te komen.

Schematherapie is een bewezen effectieve methode en wordt aanbevolen voor mensen die hinder in het dagelijks leven ervaren door ongezonde vastgeroeste patronen.

Voor wie is schematherapie effectief?

Sommige mensen lijken goed met kritiek om te kunnen gaan. Ze kunnen goed omgaan met onverwachte zaken of teleurstellingen en ze durven ook nog eens hun grenzen aan te geven en zijn niet bang om hechte relaties aan te gaan.

Dit zijn precies de vaardigheden die je krijgt met schematherapie. Je leert jouw vastgeroeste patronen op te sporen, ontdekt hoe ze ontstaan zijn en je krijgt inzicht in hoe ze in stand worden gehouden.

De oorzaak van deze vastgeroeste patronen ligt namelijk vaak in de kindertijd. Wanneer je deze patronen niet herkent en verandert, loop je steeds tegen dezelfde problemen aan.

Met schematherapie leer je hoe je je patronen kunt doorbreken en hoe je beter voor jezelf kunt zorgen.

Schematherapie

Waarom kiezen voor schematherapie
bij Praktijk Hertig?

Veilig en vertrouwd

Bij schematherapie is jouw band met je therapeut heel belangrijk. Om jouw patronen te doorbreken, werken we nauw samen. Het is daarom van belang dat jij je veilig en op je gemak voelt.

Volle aandacht

Onze visie is dat therapie die over moeilijke en intieme onderwerpen gaat ook echt de volle aandacht en expertise verdient. Bij Praktijk Hertig vind je die plek.

Laagdrempelig

Schematherapie bij Praktijk Hertig betekent dan ook dat wij niet alleen 20 jaar ervaring hebben, maar ook laagdrempelig zijn en een balans gebruiken tussen luchtigheid en een no nonsense aanpak.

Doe de eerste stap!

w

Bespreek de mogelijkheden

In een telefonisch gesprek van 15 minuten focussen we samen op jouw vraag, situatie en hoe wij je kunnen helpen.

Plan een intake

In een intakegesprek nemen we uitgebreid aandacht voor jouw hulpvraag, krachten en levensgeschiedenis.

Klaar voor de eerste sessie

Met een helder plan gaan we aan de slag! Dat kan in onze huiselijke gesprekskamers, boksring of online.

Benieuwd naar ons aanbod?

We helpen je graag verder.

Ook als je je situatie wilt overleggen en je weet bijvoorbeeld
niet goed of ons aanbod bij je past.