Onze werkwijze

Wanneer je kiest voor een traject bij Praktijk Hertig dan kies je voor professionaliteit, deskundigheid, transparantie en betrouwbaarheid.

Onze Bouwstenen

Aanmelding

Yes! Je hebt de eerste stap gezet naar een betere versie van jezelf! Je kunt je direct bij Praktijk Hertig aanmelden voor therapie, coaching of training. Ook wanneer je je situatie wilt bespreken, kan je je contactgegevens achterlaten.

Doorgaans nemen we binnen 2 – 3 werkdagen contact met je op. Geen reactie na 3 dagen  ontvangen? Controleer de spam folder of ongewenste mail of stuur ons een bericht. Je kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen: info@praktijkhertig.nl of op (bel/whatsApp) 085 – 0600 706.

Telefonische kennismaking

Interesse in therapie, coaching of training?

Tijdens dit kosteloze telefonische gesprek brengen we samen globaal je hulpvraag in kaart. We focussen in dit gesprek van ongeveer 15 minuten op twee aspecten:

  • Wat zijn jouw vragen, wensen en behoeften?
  • Kunnen wij hierin iets voor je betekenen?

Als we denken dat we je verder kunnen helpen, plannen we een intakegesprek in. Soms kan het voorkomen dat wij niet de juiste match voor jouw hulpvraag zijn. Dan helpen we je graag door je te verwijzen naar een hulpinstantie die wel geschikt voor je hulpvraag is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij:

  • Alcohol- of drugsafhankelijkheid

  • Psychotische stoornis

  • Ernstige suïcidaliteit en crisisgevoeligheid

Intake

Tijdens het intakegesprek nemen we uitgebreid aandacht voor je. We willen een goed beeld vormen van jouw klachten, krachten en levensgeschiedenis. We bespreken ook op welke manier jij zelf graag geholpen zou willen worden en wat je verwachtingen zijn.

Soms is aanvullend onderzoek nodig en vragen we enkele vragenlijsten in te vullen, zodat we een beter beeld krijgen.

Onze afspraken vinden bij voorkeur in onze praktijk plaats, maar online is ook mogelijk.

Deskundig advies

Kwaliteitsstandaard

Je kunt rekenen op een deskundig advies met een persoonlijke aanpak. Elke therapie is maatwerk. Wat past bij jou en wat juist niet? Maar er zijn ook wetenschappelijke inzichten over wat wel werkt en wat niet. Deze inzichten zijn opgenomen in de kwaliteitsstandaarden voor de GGZ.

Wij combineren de kennis uit deze standaarden met de kennis over en van jou om tot een effectieve behandeling te komen. 

 

Je hulpvraag en behandeldoelen

Een therapie start met het formuleren van een duidelijke hulpvraag en concrete behandeldoelen. Dat gaat vaak over specifieke dingen die je niet meer of juist wel wilt kunnen doen of ervaren. We stellen samen een plan op met de einddoelen en de aanpak.

Je krijgt daarnaast toegang tot je online dossier met alle informatie, zodat je altijd kunt meelezen wat we hebben afgesproken.

Daarna gaan we aan de slag!

Handig om te weten

Wat moet ik bij mijn eerste afspraak meenemen?

Bij je eerste afspraak neem je mee:

  • Een geldig legitimatiebewijs

Betrokken omgeving

Wil je een naaste (familie, vriend, …) meenemen naar een gesprek? Dat kan – in je bevestigingsmail voor je intake zullen we je dit ook voorstellen. 

Naasten kunnen voor informatie, tips, inspiratie en steun ook terecht op www.naasteninkracht.nl

Evaluatie en kwaliteit

Meten is weten: behandeleffect

Met Routine Outcome Measurement (ROM) houden we het effect van jouw therapie in de gaten. Bij de start en het einde van de therapie (in sommige gevallen ook tussentijds) vragen wij je daartoe een korte vragenlijst in te vullen. De vragen gaan over jouw psychische gezondheid. Uiteraard bespreken we samen deze resultaten en stellen we, indien nodig, ons plan bij.

Jouw ervaringen

We hechten minstens zoveel waarde aan jouw ervaringen. Kwaliteit en het behalen van goede resultaten staan bij ons hoog in het vaandel. We nemen je hulpvraag altijd serieus en we zetten on zo goed mogelijk in om je de juiste hulp te bieden. Onze methodes zijn wetenschappelijk bewezen en innovatief. Wist je dat onze clienten ons al hebben gewaardeerd met een dikke 9,5? Dat lees je hier.

Je kunt je waardering ook op zorgkaartnederland.nl of onze socials achterlaten. Laat je ons je mening weten?

 

Kwaliteitsstatuut

Vanaf 1 januari 2017 is iedere GGZ-aanbieder wettelijk verplicht om over een kwaliteitsstatuut te beschikken. Hiermee laten we zien hoe we invulling geven aan de wettelijke verplichtingen, bijvoorbeeld rondom samenwerking, informatieverstrekking en bereikbaarheid. 

Met het Kwaliteitsstatuut is ook vastgelegd dat wij werken volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). In onze therapiemethoden volgen wij de geldende zorgstandaarden. Het Kwaliteitsstatuut is openbaar:

Keurmerk KIBG

Wat houdt het Keurmerk KIBG in?
Het keurmerk KIBG staat voor Kwaliteit in Basis GGZ. Dit keurmerk is een certificering die wordt toegekend aan zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Hiervoor moet je, als zorgaanbieder, voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en criteria.

Praktijk Hertig heeft dit keurmerk in 2024 ontvangen. Dat betekent dat we voldoen aan de kwaliteit van onze professionaliteit, behandeleffectiviteit, clientervaringen, samenwerking met andere zorgaanbieders en onze continue verbetering van de zorg. Daarnaast biedt dit keurmerk ook verwijzers, zoals huisartsen, een richtlijn bij het kiezen van een geschikte zorgaanbieder van hun patiënten.

Lees hier meer over het keurmerk

 

Wat doen wij niet?

Hoe graag wij het ook zouden willen, in sommige situaties kunnen wij mensen niet helpen. Wanneer je je niet goed verstaanbaar kunt maken in het Nederlands, kunnen we je niet goed helpen.

In sommige situaties is andere hulp nodig, zoals bij ernstige suïcidaliteit, crisisgevoelige klachten en acute psychiatrische klachten, zoals een psychotische of bipolaire stoornis. Dan ben je in goede handen bij je huisarts die samen met je kan kijken naar organisaties die bijvoorbeeld 24/7 hulp kunnen bieden.

Praktijk Hertig heeft geen crisisdienst. Indien er sprake is van een spoed- of crisisgeval neem dan contact op met je huisarts of huisartsenpost (in de avonden of weekenden). Je huisarts kan jebverwijzen naar een zorgverlener die je passende zorg kan bieden.

Aan de slag!

In je kracht komen

In de therapie staat jouw eigen kracht centraal. Door die aan te spreken, te versterken en je te leren hierop te vertrouwen zorgen we dat je zo snel mogelijk op eigen kracht weer verder kunt. Dat doen we stapsgewijs. We bieden je inzichten, handvatten en we kijken hoe jouw omgeving hierbij kan helpen.

Online en eHealth-modules

Voor sommige klachten is het mogelijk om te kiezen voor online sessies via beeldbellen. Zo werk je aan jouw herstel met onder andere ondersteuning van eHealth modules. Natuurlijk onder onze deskundige begeleiding.

Afronding en nazorg

Jouw therapie duurt zo lang als nodig en niet langer dan nodig is. Hoe lang? Dat bespreken we samen bij de start. Indien nodig stellen we dat bij. Door goed te evalueren weten we ook wanneer je genoeg bent geholpen om op eigen kracht verder te kunnen. 

In het laatste gesprek bekijken we wat je zelf kunt doen als het in de toekomst even wat minder gaat. Die informatie krijg je mee in een terugvalpreventieplan. Ook houd je toegang tot je eHealth-modules. 

Voor verwijzers

ZorgDomein inloggen
ZorgDomein inloggen

Doe de eerste stap!

w

Bespreek de mogelijkheden

In een telefonisch gesprek van 15 minuten focussen we samen op jouw vraag, situatie en hoe we je kunnen helpen.

Plan een intake

In een intakegesprek nemen we uitgebreid aandacht voor jouw hulpvraag, krachten en levensgeschiedenis.

Klaar voor je eerste sessie

Met een helder plan gaan we aan de slag! Dat kan in onze huiselijke gesprekskamers, boksring of online.

Benieuwd naar ons aanbod?

We helpen je graag verder.

Ook als je je situatie wilt overleggen en je weet bijvoorbeeld
niet goed of ons aanbod bij je past.