Heb je vragen?

Grote kans dat je het antwoord in de FAQ hieronder vindt!

Algemene vragen

Zijn er wachttijden?

Op dit moment merken we dat velen de weg naar onze praktijk weten te vinden. Dat is natuurlijk fijn dat we met onze aanpak voor velen van betekenis kunnen zijn. Dat betekent ook dat er een wachttijd is alvorens je een traject kunt starten. Voor coaching zou je al op korte termijn kunnen starten.

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. Of kijk bij onze wachttijden voor een actueel overzicht.

Wat is de investering die ik in mezelf maak?

In onze praktijk kan je voor therapie en coaching terecht. Generalistische therapie wordt vergoed vanuit de Basisverzekering. Er wordt hierbij wel (jaarlijks) aanspraak gedaan op jouw eigen risico. Of jouw zorg volledig of gedeeltelijk vergoed wordt, hangt af van je verzekering.

Heb je geen verwijzing van de huisarts of kan er geen diagnose gesteld worden, maar wil je wel in therapie? Dan brengen wij de kosten rechtstreeks bij je in rekening. Dit geldt ook voor het ‘no-show tarief’ (EUR 50,-). 

Wij hebben contracten met meerdere zorgverzekeraars. Dat houdt in dat we dan de kosten rechtstreeks bij je zorgverzekeraar indienen. Op de pagina tarieven tref je meer informatie hierover.

Wil je de kosten van coaching laten vergoeden door je werkgever? Laat je eerst door je werkgever informeren over de mogelijkheden. Soms vergoeden zorgverzekeraars ook de kosten van onze trainingen. Raadpleeg je polis.

Afspraak annuleren?

Soms ben je verhinderd of moet je een afspraak verzetten. Geen probleem. Dit is kosteloos mogelijk tot 24 uur van tevoren. Dat kan telefonisch, via de WhatsApp of per mail.

Bij verhindering binnen 24 uur of wanneer je niet verschijnt voor je therapie- of coachingafspraak, brengen we EUR 50,- in rekening. We houden namelijk een plekje voor je bezet. In die tijd hadden we ook een ander kunnen helpen. Deze kosten worden niet door je zorgverzekeraar vergoed.

Hoe verloopt een traject?

Interesse in therapie en coaching?

Onze trajecten zijn opgebouwd uit enkele bouwstenen. Zo bouwen we op solide wijze aan jouw doelen. Kijk voor een heldere uitleg van deze bouwstenen op de pagina werkwijze.

Hoe lang duurt een traject?

Bij lichte klachten duurt een traject tusssen 5 – 10 sessies. Soms is een langer traject nodig, bijvoorbeeld bij complexere of meerdere klachten die met elkaar samenhangen.

We evalueren regelmatig of we op de goede weg zitten. Zo nodig stellen we de keuzes die we samen maken bij. Blijkt dat wij je toch niet goed genoeg kunnen helpen? Dan bespreken we dat en verwijzen we je naar passende zorg. Meer weten over hoe we het therapietraject vormgeven? Check onze pagina Werkwijze.

Wat zijn de openingstijden?

De reguliere openingstijden van de praktijk zijn op maandag t/m vrijdag van 09:00 en 17:00 uur en op de woensdagen tot 20:00 uur

Heeft je dringend hulp nodig buiten openingsuren? Neem contact op met jouw huisarts of de huisartsenpost.

Tijdens (school)vakanties en feestdagen kan de praktijk voor korte periode gesloten zijn. Dan is er geen waarneming. Bij langere afwezigheid is er (online) waarneming als daar dringende behoefte aan is.

Hoe kom ik bij jullie praktijk?

Openbaar vervoer

Onze praktijk ligt op twee minuten lopen van het treinstation van Zwolle. Gewoon de Terborschstraat inlopen en na 50 meter is onze praktijk aan de linkerzijde. Lekker makkelijk!

Route

Sommige navigaties navigeren je naar het ABN-kantoor. Dat is aan de achterzijde van onze praktijk zonder parkeermogelijkheden en entree. Onze praktijk ligt in de straat achter het ABN-kantoor.

Parkeren

Er is beperkte parkeermogelijkheid op ons terrein. In de straat is er mogelijkheid voor betaald parkeren. Voor de parkeermogelijkheden in de buurt van onze praktijk verwijzen we je graag naar prettigparkeren.nl.

Is dit echt iets voor mij?

Heb je ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt die je in het dagelijks leven hinderen? Merk je dat je hierdoor regelmatig overvallen wordt door gevoelens van machteloosheid, verdriet, boosheid of angst? Heb je het gevoel dat je continu ‘aan’ staat en dat er maar weinig hoeft te gebeuren om van slag te raken? Ben je uitgeblust of loop je vast door ongezonde patronen? 

Zit je niet te wachten op een langdurige therapie in een grote afstandelijke instelling? Wil je op een snelst mogelijke en effectieve manier van je klachten af, met een persoonlijke aanpak? Dan zou ons aanbod iets voor jou kunnen zijn. Door onze aanpak waarin we denken, voelen en doen combineren, hebben we nu meer dan 200 clienten succesvol geholpen.

Bij Praktijk Hertig doen we graag dat wat werkt! Jij ook? Plan een oriënterend gesprek in om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken.

Voor verwijzers

Doe de eerste stap!

w

Bespreek de mogelijkheden

In een telefonisch gesprek van 15 minuten focussen we samen op jouw vraag, situatie en hoe wij je kunnen helpen.

Plan een intake

In een intakegesprek nemen we uitgebreid aandacht voor jouw hulpvraag, krachten en levensgeschiedenis.

Klaar voor de eerste sessie

Met een helder plan gaan we aan de slag! Dat kan in onze huiselijke gesprekskamers, boksring of online.

Benieuwd naar ons aanbod ?

We helpen je graag verder.

Ook als je je situatie wilt overleggen en je weet bijvoorbeeld
niet goed of ons aanbod bij je past.