Heb je vragen?

Grote kans dat je het antwoord in de FAQ hieronder vindt!

Algemene vragen

Zijn er wachttijden?

Op dit moment merken we dat velen de weg naar onze boks-psychotherapie weten te vinden. Dat is natuurlijk fijn dat we met onze aanpak voor velen van betekenis kunnen zijn. Dat betekent ook dat de aanmeldingen binnenstromen en dat er een wachttijd is alvorens je een behandeltraject kunt starten. Voor coaching en training zou je al op korte termijn kunnen starten. 

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. Of kijk bij onze wachttijden voor een actueel overzicht.

Wat is de investering die ik in mezelf maak?

In onze praktijk kan je voor therapie, coaching en trainingen terecht. Wij hebben contracten met enkele zorgverzekeraars. Dat houdt in dat we de kosten rechtstreeks bij je zorgverzekeraar indienen. Op de pagina tarieven tref je deze lijst met zorgverzekeraars.

Staat je zorgverzekeraar hier niet tussen? Dan ontvang je maandelijks een factuur van ons van de afgesproken sessies. Deze kan je aan ons voldoen en de factuur bij je verzekeraar ter declaratie indienen.

Wil je de kosten van coaching laten vergoeden door je werkgever? Laat je eerst door je werkgever informeren over de mogelijkheden. Wil je weten welke kosten er aan jouw traject verbonden zijn? We hebben de tarieven op een rijtje gezet.

Soms vergoeden zorgverzekeraars ook de kosten van onze trainingen. Raadpleeg je polis.

Afspraak annuleren?

Soms ben je verhinderd of moet je een afspraak verzetten. Geen probleem. Dit is kosteloos mogelijk tot 24 uur van tevoren. Dat kan telefonisch, via de WhatsApp of per mail.

Bij verhindering binnen 24 uur of wanneer je niet verschijnt voor je therapie- of coachingafspraak, brengen we EUR 50,- in rekening. We houden namelijk een plekje in onze praktijk voor je bezet. In die tijd hadden we ook een ander kunnen helpen. Deze kosten worden niet door je zorgverzekeraar vergoed.

Hoe verloopt een traject?

Interesse in therapie, coaching of een training?

Onze trajecten zijn opgebouwd uit enkele bouwstenen. Zo bouwen we op solide wijze aan jouw doelen. Kijk voor een heldere uitleg van deze bouwstenen op de pagina werkwijze.

Hoe lang duurt een traject?

Onze trajecten voor therapie, coaching en trainingen zijn vaak kortdurend. Als het gaat om lichte klachten, dan kan een traject vaak al na 6 – 8 sessies succesvol afgesloten worden. Bij complexere problematiek duurt het traject uiteraard langer.

Wist je dat mensen vaker later nog voor een refill-sessie terugkomen? Even weer ontladen, opladen en opfrissen bij hun vertrouwde therapeuten.

Wat zijn de openingstijden?

Van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur helpen we je graag met alle vragen. Bel gerust of stuur een Whatsapp. Mailen kan natuurlijk ook. Het kan zijn dat we, binnen de genoemde openingstijden, je niet direct te woord kunnen staan of dat onze praktijk niet geopend is voor bezoekers. Dan besteden we namelijk alle aandacht aan onze andere clienten. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Tijdens schoolvakanties en feestdagen kan de praktijk voor korte periode gesloten zijn. Dan is er geen waarneming. Bij langere afwezigheid is er waarneming voor een (online) ondersteunend gesprek als daar dringende behoefte aan is. Houd er wel rekening mee dat de waarnemer niet in jouw clientendossier kan. 

Hoe kom ik bij jullie praktijk?

Onze praktijk ligt op twee minuten lopen van het treinstation van Zwolle. Gewoon de Terborschstraat inlopen en na 50 meter is onze praktijk aan de linkerzijde. Lekker makkelijk!

Route?

Sommige navigaties navigeren je naar het ABN-kantoor. Dat is aan de achterzijde van onze praktijk zonder parkeermogelijkheden en entree. Onze praktijk ligt in de straat achter het ABN-kantoor.

Parkeren?

Er is beperkte parkeermogelijkheid op ons terrein. In de straat is er mogelijkheid voor betaald parkeren. Voor de parkeermogelijkheden in de buurt van onze praktijk verwijzen we je graag naar prettigparkeren.nl.

Is dit echt iets voor mij?

Heb je ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt die je in het dagelijks leven nog steeds achtervolgen? Merk je dat je hierdoor regelmatig overvallen wordt door gevoelens van machteloosheid, verdriet, boosheid of angst? Heb je het gevoel dat je continu ‘aan’ staat en dat er maar weinig hoeft te gebeuren om van slag te raken? Ben je uitgeblust of loop je vast door ongezonde patronen? 

Zit je niet te wachten op een langdurige therapie in een grote afstandelijke instelling? Wil je op een snelst mogelijke en effectieve manier van je klachten af, met een persoonlijke aanpak? Dan zou ons aanbod iets voor jou kunnen zijn. Plan een oriënterend gesprek in om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken.

Bij Praktijk Hertig doen we graag dat wat werkt! Jij ook?

Wist je dat onze aanpak van boks-psychotherapie in onze eigen boksring innovatief is en bijna nergens in Nederland geboden wordt?

Voor verwijzers

Doe de eerste stap!

w

Bespreek de mogelijkheden

In een telefonisch gesprek van 15 minuten focussen we samen op jouw vraag, situatie en hoe wij je kunnen helpen.

Plan een intake

In een intakegesprek nemen we uitgebreid aandacht voor jouw hulpvraag, krachten en levensgeschiedenis.

Klaar voor de eerste sessie

Met een helder plan gaan we aan de slag! Dat kan in onze huiselijke gesprekskamers, boksring of online.

Benieuwd naar ons aanbod?

We helpen je graag verder.

Ook als je je situatie wilt overleggen en je weet bijvoorbeeld
niet goed of ons aanbod bij je past.