Burn-out, overspannenheid & werkstress

Je voelt je moe, lichamelijk uitgeput en het lukt je niet meer om op te laden. Je voelt je lusteloos, leeg of chronisch opgejaagd. Herken jij deze signalen?
Dan ligt overspanning en een burn-out op de loer.

Wat is burn-out?

Wanneer je een burn-out hebt, is je ‘batterij’ (lichamelijk, mentaal en emotioneel) helemaal leeg. Je bent uitgeput geraakt. Het lukt je niet meer om je normale dagelijkse bezigheden op te pakken. Je weet niet meer wat je wil en je voelt je besluiteloos.

Een burn-out ontstaat wanneer je langdurig roofbouw op jezelf pleegt, door te lang zaken op een voor jou ongezonde manier te doen. Wanneer je dat op die manier blijft doen, zullen je klachten niet overgaan. Sterker nog, ze zullen verergeren.

Wat is een overspanning?

Bij overspanning voel je je eigenlijk altijd te gespannen. Het kan zijn dat je een stressvolle periode achter de rug hebt of dat je teveel spanning hebt opgebouwd. Het lukt je niet meer om te ontspannen. 

Je geniet minder of niet meer van de dingen, hoe graag je ook wilt. Wanneer je niet tijdig deze klachten aanpakt, loop je het risico dat je opgebrand raakt en burn-out klachten krijgt.

Burnout

Wat is werkstress?

Wanneer je te maken hebt met een hoge werkdruk, kom je onder spanning te staan. Je emoties worden je de baas en die krijg je steeds moeilijker onder controle.

Je werkplezier verdwijnt en je begint toenemend te piekeren over je werk. Je ontwikkelt allerlei klachten. Wanneer je deze negatieve spiraal niet tijdig doorbreekt, ligt overspanning en een burn-out op de loer.

Stressvolle-Periode

Hoe kunnen wij je helpen?

In je eentje burn-out, overspannenheid of werkstress overwinnen is moeilijk. Wij kunnen je helpen die negatieve spiraal te doorbreken en je klachten aan te pakken! Daarvoor gebruiken we een combinatie van bewezen effectieve methoden zoals boks-psychotherapie, kortdurende psychodynamische therapie, EMDR, brainspotting, cognitieve gedragstherapie en schematherapie.

Je pakt je klachten vanaf de oorsprong en tot de kern aan met deze aanpak. Daarmee heb je niet alleen op korte maar ook op lange termijn winst!

EMDR

Schokkende gebeurtenissen kunnen ingrijpen in je leven. Soms raakt die natuurlijke verwerking geblokkeerd. EMDR is de meest aanbevolen traumatherapie.

Boks-psychotherapie

Als praten niet helpt om tot verandering te komen, kan boks-psychotherapie een uitkomst bieden!

Brainspotting

Brainspotting is een nieuwe therapievorm die zich richt op het verwerken van fysieke, mentale en emotionele blokkades die ons dagelijks functioneren hinderen.

CGT

Wanneer er negatieve of ongewenste gedachten zijn, dan kunnen die ervoor zorgen dat je klachten krijgt of tegen problemen oploopt. CGT leert je anders denken en doen.

Schematherapie

Leer jouw vastgeroeste patronen op te sporen, ontdek hoe ze ontstaan zijn en krijg inzicht in hoe ze in stand worden gehouden. Doorbreek je patronen!

Kortdurende psychodynamische psychotherapie

Wanneer je last hebt van stemmings- of angstklachten of wanneer vastgeroeste patronen je hinderen in het leven kan deze behandelvorm een oplossing zijn.

(Boks)coaching

Wil je in je kracht komen en het maximale uit jezelf halen? Dan kan onze (boks)coaching je daarbij helpen. 

Empowerment Training

Bij Praktijk Hertig ben je aan het juiste adres voor een empowerment training  (in onze boksring) om jezelf weerbaarder te maken en beter je emoties te reguleren.

Benieuwd naar ons aanbod?

We helpen je graag verder.

Ook als je je situatie wilt overleggen en je weet bijvoorbeeld
niet goed of ons aanbod bij je past.