ADHD

Heb je moeite met concentreren, ben je snel afgeleid, neem je ondoordachte beslissingen en ga je te snel tot actie over? Mogelijk heb je ADHD.

Wat is ADHD?

ADHD is aangeboren en onderdelen van de hersenen werken anders. Je voelt je onrustig en kunt moeilijk ontspannen. Je hebt misschien moeite om taken af te maken. Hierdoor kan je onderpresteren. De ontwikkeling van een negatief zelfbeeld ligt dan op de loer.

Kenmerken ADHD

Heel kenmerkend is een neerwaartse spiraal waarin je verschillende dingen (studies, werk, relaties) probeert, maar moeite hebt om het vol te houden en af te maken.

Misschien helpt het gebruik van middelen en alcohol om de innerlijke onrust tegen te gaan, maar dat geeft op lange termijn problemen op andere vlakken. Problemen op verschillende levensgebieden nemen toe.

EMDR

Hoe kunnen wij je helpen?

In je eentje de gevolgen van ADHD de baas worden is moeilijk. Wij kunnen je helpen die negatieve spiraal te doorbreken! Daarvoor gebruiken we een combinatie van bewezen effectieve methoden zoals EMDR, brainspotting, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, boks-psychotherapie en kortdurende psychodynamische therapie.

EMDR

Schokkende gebeurtenissen kunnen ingrijpen in je leven. Soms raakt die natuurlijke verwerking geblokkeerd. EMDR is de meest aanbevolen traumatherapie.

Boks-psychotherapie

Als praten niet helpt om tot verandering te komen, kan boks-psychotherapie een uitkomst bieden!

Brainspotting

Brainspotting is een nieuwe therapievorm die zich richt op het verwerken van fysieke, mentale en emotionele blokkades die ons dagelijks functioneren hinderen.

CGT

Wanneer er negatieve of ongewenste gedachten zijn, dan kunnen die ervoor zorgen dat je klachten krijgt of tegen problemen oploopt. CGT leert je anders denken en doen.

Schematherapie

Leer jouw vastgeroeste patronen op te sporen, ontdek hoe ze ontstaan zijn en krijg inzicht in hoe ze in stand worden gehouden. Doorbreek je patronen!

Kortdurende psychodynamische psychotherapie

Wanneer je last hebt van stemmings- of angstklachten of wanneer vastgeroeste patronen je hinderen in het leven kan deze behandelvorm een oplossing zijn.

(Boks)coaching

Wil je in je kracht komen en het maximale uit jezelf halen? Dan kan onze (boks)coaching je daarbij helpen. 

Benieuwd naar ons aanbod?

We helpen je graag verder.

Ook als je je situatie wilt overleggen en je weet bijvoorbeeld
niet goed of ons aanbod bij je past.