Psychotherapie in de boksring
Waar praten niet voldoende is om echt tot de kern en verandering te komen, kan dit een uitkomst bieden!
Wat is psychotherapie in de boksring?
Met psychotherapie in de boksring kom je snel tot de kern van de onderliggende problemen en emoties die je in het dagelijks leven hinderen, omdat de onbewuste processen sneller zichtbaar worden. We bieden vaardigheidstraining, zoals impulscontrole en emotieregulatie, en combineren traumaverwerking met lichaamsgerichte exposure. Hierdoor komen we eerder bij diep weggestopte trauma’s, blokkades en worden vastgeroeste patronen snel zichtbaar. En omdat de aanpak lichaamsgeoriënteerd is, kunnen we direct alle trauma’s, blokkades en spanningen opruimen.
Voor wie is deze vorm effectief?
Herken je deze klachten?
- Heb je ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt die je in het dagelijks leven hinderen?
- Merk je dat je overvallen wordt door gevoelens van machteloosheid, verdriet, boosheid, angst of zelfverwijt?
- Ga je over je eigen (gezonde) grenzen heen of laat je hierover gaan?
- Ga je over de grenzen van anderen en zorgt dat voor conflicten?
- Heb je moeite om je emoties te beheersen? Een kort lontje?
- Heb je het gevoel dat je steeds ‘aan’ staat en hoeft er maar weinig te gebeuren om van slag te raken?
- Heb je last van faalangst, sociale angst, bindingsangst of verlatingsangst?
- Heb je last van spanningsklachten?
- Heb je last van een negatief zelfbeeld en loop je vast door ongezonde patronen?
EMDR in de boksring
Met EMDR in de boksring ruimen we traumaklachten effectief op. Omdat je dat in onze boksring doet, worden de overlevingsmechanismen in het lichaam sneller zichtbaar dan wanneer je hierover zittend in gesprek bent. Tijdens de EMDR behandeling voegen we lichaamsgerichte taken en exposure toe. Door de combinatie van de lichamelijke boksende bewegingen die je maakt en het terughalen van de nare herinnering aan gebeurtenissen brengen we een proces op gang dat de nare lading ervan af haalt. Door in beweging te blijven, ruimt het lichaam alle onverwerkte emoties, trauma’s en blokkades op. Deze combinatie is effectief in het vergroten van draagkracht van spanning.
Doorbreek vastgeroeste patronen
Met cognitieve gedragstherapie, exposure, psychodynamische psychotherapie, schematherapie en vaardigheidstraining (impulscontrole en emotieregulatie) worden onbewuste processen sneller zichtbaar en begeleiden we je in het aanleren van gezonde copingstrategieen. We sporen vastgeroeste patronen op en komen tot de kern van hun oorsprong. Daarmee sporen we vastgeroeste patronen op in het brein en lijf. We helpen het brein nieuwe verbindingen aan te leggen om oude ongewenste patronen te doorbreken.
Waarom kiezen voor psychotherapie in de boksring bij Praktijk Hertig?
Lichaamsgericht
Deze vorm van traumaverwerking is effectief om spanning te leren verdragen, dissociatie of controleverlies over emoties te voorkomen en verwerking mogelijk te maken. Je hoeft geen conditie, ervaring in het boksen of je eigen bokshandschoenen te hebben.
Boksring
We bieden je een veilige vertrouwde omgeving zodat er ruimte ontstaat voor verwerking
Veelgestelde vragen over
psychotherapie in de boksring
Zijn er wachttijden?
Op dit moment merken we dat velen de weg naar ons weten te vinden. Dat is natuurlijk fijn dat we met onze aanpak voor velen van betekenis kunnen zijn. Dat betekent ook dat de aanmeldingen binnenstromen en dat er een wachttijd is alvorens je een behandeltraject kunt starten. Voor coaching en training zou je al op korte termijn kunnen starten.
Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. Of kijk bij onze wachttijden voor een actueel overzicht.
Welke investering maak ik in mezelf?
Wij hebben contracten met meerdere zorgverzekeraars. Dat houdt in dat we de kosten rechtstreeks bij je zorgverzekeraar indienen. Op de pagina tarieven tref je deze lijst met zorgverzekeraars.
Staat je zorgverzekeraar hier niet tussen? Dan ontvang je maandelijks een factuur van Infomedics van de afgesproken sessies. Deze kan je voldoen en de factuur bij je verzekeraar ter declaratie indienen.
Wil je de kosten van coaching laten vergoeden door je werkgever? Laat je eerst door je werkgever informeren over de mogelijkheden.
Hoe verloopt een sessie en een traject?
De sessies duren 60 – 90 minuten. Je gaat actief aan de slag, waarbij we samen op zoek gaan naar nieuwe inzichten en trauma’s opruimen.
We nemen de tijd om voor- en na te bespreken. Na afloop kan je even bijkomen onder het genot van een stuk fruit en een drankje om weer energiek de deur uit te gaan!
Onze trajecten zijn opgebouwd uit enkele bouwstenen. Zo bouwen we op solide wijze aan jouw doelen. Kijk voor een heldere uitleg van deze bouwstenen op de pagina werkwijze.
Hoe lang duurt een traject?
Als het gaat om lichte klachten, dan kan een traject vaak al na enkele sessies succesvol afgesloten worden. Bij complexere problematiek duurt het traject uiteraard langer.
Jouw traject kan uiteraard gecombineerd worden met ons andere aanbod, zodat je altijd kunt profiteren van een aanpak op maat.
Doe de eerste stap!
Bespreek de mogelijkheden
In een telefonisch gesprek van 15 minuten focussen we samen op jouw vraag, situatie en hoe wij je kunnen helpen.
Plan een intake
In een intakegesprek nemen we uitgebreid aandacht voor jouw hulpvraag, krachten en levensgeschiedenis.
Klaar voor de eerste sessie
Met een helder plan gaan we aan de slag! Dat kan in onze huiselijke gesprekskamers, boksring of online.
Benieuwd naar ons aanbod ?
We helpen je graag verder.
Ook als je je situatie wilt overleggen en je weet bijvoorbeeld
niet goed of ons aanbod bij je past.