Negatief zelfbeeld

Niemand is helemaal tevreden met zichzelf. Logisch, want ieder heeft wel zijn eigenaardigheden. Soms kijkt iemand alleen nog maar naar die eigenaardigheden en lukt het niet om de aardigheden van zichzelf te zien.

Wat is negatief zelfbeeld?

Niemand is helemaal tevreden met zichzelf. Logisch, want ieder heeft wel zijn eigenaardigheden. Soms kijkt iemand alleen nog maar naar die eigenaardigheden en lukt het niet om de aardigheden van zichzelf te zien.

Zo iemand heeft een negatief zelfbeeld. Dat kan je leven zodanig beïnvloeden dat je niet (meer) de dingen in je leven doet die je eigenlijk zou willen doen.

Kenmerken van een negatief zelfbeeld

  • Je bent niet tevreden met jezelf, je vindt jezelf een loser.
  • Je denkt dat je niets kunt en niet goed genoeg bent.
  • Je kijkt naar wat je fout doet en je tekortkomingen en het lukt je niet goed naar wat je goed doet.
  • Je bent gevoelig voor kritiek van anderen en trekt het je snel aan.
  • Je bent altijd op zoek naar waardering van anderen en raakt teleurgesteld of boos wanneer je het niet krijgt.
  • Je denkt dat anderen beter en belangrijker zijn dan jezelf.
Negatief Zelfbeeld

Hoe kunnen wij je helpen?

We kunnen je helpen die negatieve spiraal te doorbreken, zodat je weer een realistisch positief zelfbeeld krijgt. Dan groeit je zelfvertrouwen en eigenwaarde met je mee. Daarvoor gebruiken we een combinatie van bewezen effectieve methoden zoals EMDR, kortdurende psychodynamische therapie, brainspotting, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en boks-psychotherapie.

Patronen doorbreken

Samen ontdekken we welke patronen je in de weg zitten en hoe je die kunt doorbreken. Met onze aanpak gaan we tot de kern!

EMDR

Schokkende gebeurtenissen kunnen ingrijpen in je leven. Soms raakt die natuurlijke verwerking geblokkeerd. EMDR is de meest aanbevolen traumatherapie.

Boks-psychotherapie

Als praten niet helpt om tot verandering te komen, kan boks-psychotherapie een uitkomst bieden!

Brainspotting

Brainspotting is een nieuwe therapievorm die zich richt op het verwerken van fysieke, mentale en emotionele blokkades die ons dagelijks functioneren hinderen.

CGT

Wanneer er negatieve of ongewenste gedachten zijn, dan kunnen die ervoor zorgen dat je klachten krijgt of tegen problemen oploopt. CGT leert je anders denken en doen.

Schematherapie

Leer jouw vastgeroeste patronen op te sporen, ontdek hoe ze ontstaan zijn en krijg inzicht in hoe ze in stand worden gehouden. Doorbreek je patronen!

Kortdurende psychodynamische psychotherapie

Wanneer je last hebt van stemmings- of angstklachten of wanneer vastgeroeste patronen je hinderen in het leven kan deze behandelvorm een oplossing zijn.

(Boks)coaching

Wil je in je kracht komen en het maximale uit jezelf halen? Dan kan onze (boks)coaching je daarbij helpen. 

Benieuwd naar ons aanbod ?

We helpen je graag verder.

Ook als je je situatie wilt overleggen en je weet bijvoorbeeld
niet goed of ons aanbod bij je past.