Vastgeroeste patronen

Ben je niet tevreden met jezelf en hoe je steeds dingen op een voor jou ongezonde manier aanpakt? Zou je graag beter voor jezelf willen zorgen en over jezelf willen denken?

Wat zijn vastgeroeste patronen?

Durf jij geen intieme relatie aan te gaan omdat je bang bent dat je verlaten of gekwetst wordt? Durf je op je werk niet te laten zien wat je hebt bereikt of cijfer je jezelf altijd weg? Voelt een kritische opmerking als een mislukking?

Dit zijn enkele voorbeelden van vastgeroeste negatieve gedragspatronen waar je flink last van kunt hebben. Deze patronen lopen als een rode draad door je leven. Ze ontstaan door leerervaringen in je kindertijd. 

Hoe herken je vastgeroeste patronen?

  • Je hebt terugkerende vaste overtuigingen over jezelf, zoals ‘ zie je wel.. ik kan het toch niet, de ander is beter, ik doe het niet goed.’
  • Je hebt terugkerende vaste overtuigingen over de ander (‘vroeg of laat zal hij me toch verlaten, hij is niet te vertrouwen’)
  • Deze vaste overtuigingen zijn belemmerend voor je; misschien demp je je onrust met het gebruik van middelen, word je een workaholic genoemd en sus je jezelf met slapen of gamen?
  • Je reageert er gevoelsmatig op en ervaart lichamelijke reacties, zoals blozen, zweten of spanning.
  • Het blokkeert je, je vermijdt liever of gaat hard je best doen om het tegendeel te bewijzen.
Vastgeroeste patronen

Hoe kunnen wij je helpen?

Het doorbreken van vastgeroeste patronen begint bij het opsporen van deze patronen, te leren begrijpen hoe ze ontstaan zijn en hoe ze in stand gehouden worden. Daarna pakken we ze aan om ze te doorbreken en nieuwe patronen aan te leren. 

Daarvoor gebruiken we een combinatie van bewezen effectieve methoden zoals boks-psychotherapie, EMDR, kortdurende psychodynamische therapie, brainspotting, cognitieve gedragstherapie en schematherapie.

Word mentaal, emotioneel en fysiek weer sterker!

EMDR

Schokkende gebeurtenissen kunnen ingrijpen in je leven. Soms raakt die natuurlijke verwerking geblokkeerd. EMDR is de meest aanbevolen traumatherapie.

Boks-psychotherapie

Als praten niet helpt om tot verandering te komen, kan boks-psychotherapie een uitkomst bieden!

Brainspotting

Brainspotting is een nieuwe therapievorm die zich richt op het verwerken van fysieke, mentale en emotionele blokkades die ons dagelijks functioneren hinderen.

CGT

Wanneer er negatieve of ongewenste gedachten zijn, dan kunnen die ervoor zorgen dat je klachten krijgt of tegen problemen oploopt. CGT leert je anders denken en doen.

Schematherapie

Leer jouw vastgeroeste patronen op te sporen, ontdek hoe ze ontstaan zijn en krijg inzicht in hoe ze in stand worden gehouden. Doorbreek je patronen!

Kortdurende psychodynamische psychotherapie

Wanneer je last hebt van stemmings- of angstklachten of wanneer vastgeroeste patronen je hinderen in het leven kan deze behandelvorm een oplossing zijn.

(Boks)coaching

Wil je in je kracht komen en het maximale uit jezelf halen? Dan kan onze (boks)coaching je daarbij helpen. 

Benieuwd naar ons aanbod?

We helpen je graag verder.

Ook als je je situatie wilt overleggen en je weet bijvoorbeeld
niet goed of ons aanbod bij je past.