Praktijk Hertig ontvangt keurmerk Kwaliteit in Basis GGZ (KIBG)

3 apr, 2024

Wat houdt het Keurmerk KIBG in?

Het keurmerk KIBG staat voor Kwaliteit in Basis GGZ. Dit keurmerk is een certificering die wordt toegekend aan zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Hiervoor moet je, als zorgaanbieder, voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en criteria.

Praktijk Hertig heeft dit keurmerk in 2024 ontvangen. Dat betekent dat we voldoen aan de kwaliteit van onze professionaliteit, behandeleffectiviteit, clientervaringen, samenwerking met andere zorgaanbieders en onze continue verbetering van de zorg. Daarnaast biedt dit keurmerk ook verwijzers, zoals huisartsen, een richtlijn bij het kiezen van een geschikte zorgaanbieder van hun patiënten.

Wat betekent het keurmerk KIBG voor jou als client?

Voor jou als client betekent dit dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van ons. Het biedt je een garantie dat we onze inzetten voor het leveren van hoogwaardige zorg en het continue verbeteren van onze dienstverlening.
brein

Hoe geven wij onze behandeltrajecten vorm?

“We zorgen voor een afgebakende generalistische behandeling die gericht is op herstel van functioneren en uitgaand van jouw hulpvraag en met het versterken van jouw eigen kracht. We zorgen samen dat goed duidelijk is waarom jij hulp vraagt en wat je wilt bereiken. We informeren je over de mogelijkheden voor de behandeling en je beslist samen met jouw behandelaar over de invulling van het behandeltraject. Kan de behandeling (deels) online gedaan worden? Jouw behandelaar legt je duidelijk uit welke opties er zijn. Apps en e- modules ondersteunen jouw behandeling, zodat je zelf op elk moment verder kunt werken aan jouw herstel.”

“We hebben vertrouwen in jouw eigen kracht en willen ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer zelf verder kan. We bespreken met je hoelang de behandeling ongeveer gaat duren. We kijken regelmatig samen of je op de goede weg bent om jouw doelen te halen. Zo zorgen we er samen voor dat de behandeling blijft aansluiten op jouw behoefte en niet langer duurt dan nodig.”

Ook wij reflecteren, leren en verbeteren continue onze aanpak. Hoe doen we dat?

“Om je de best mogelijke zorg te kunnen blijven geven zijn we altijd aan het reflecteren, leren en verbeteren. We luisteren goed naar hoe je onze zorg ervaart en verzamelen gegevens over bijvoorbeeld het effect en de duur van onze behandelingen. Daarom vragen wij je af toe een vragenlijst in te vullen. Dit gebeurt bij de start van de behandeling, aan het einde en soms ook tussendoor. De inzichten die we hieruit halen, gebruiken we om jouw behandeling en onze dienstverlening te verbeteren. We kunnen niet beloven dat alles perfect zal gaan; we beloven wel dat wanneer dat niet het geval is, we hiervan leren.”
brein

We doen wij verder nog meer?

“Wij zetten in op een goede samenwerking met andere zorgaanbieders en het sociale domein, zodat je zo snel mogelijk op de juiste plek wordt geholpen. We gebruiken methoden waarvan is bewezen dat ze effectief zijn en onze behandelaren zijn opgeleid om je de behandeling te bieden die bij JOU past: maatwerk.”

Waar kan je meer informatie vinden?

“Wij hebben een toegankelijke website waarop je alle actuele informatie vindt die nodig is om te beslissen of je bij ons behandeld kan en wil worden. Deze informatie helpt jou ook om je goed voor te bereiden op de behandeling. Het gaat om informatie over onder meer bereikbaarheid, behandelaren, behandelmethoden, eHealth en cliëntervaringen.”

Hoe dragen wij bij aan de verbetering van de mentale zorg?

“We delen onze expertise actief met andere zorgaanbieders binnen en rondom de GGZ. Zo kunnen anderen leren van onze kennis en ervaringen, en wij van hen. Samen werken we op die manier aan een betere mentale zorg in heel Nederland – voor jou en voor anderen.”

Wellicht ook interessant

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Namens ons hele team wensen we je een mooie en liefdevolle kerst en een prachtig nieuwjaar toe. Blijf gezond en vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen.

De invloed van ademhaling op jouw welzijn

De invloed van ademhaling op jouw welzijn

Wist je dat jouw manier van ademen een grote invloed heeft op jouw algehele welzijn? In deze blog gaan we samen met jou op ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van ademhaling.

5 exclusieve sessies bokscoaching

5 exclusieve sessies bokscoaching

Praktijk Hertig biedt je nu deze special aan: 5 exclusieve sessies bokscoaching. Meld je nu aan en grijp je kans voor die plek in januari 2024! De special geldt tot en met 24 december 2023.