Samenwerking met Infomedics

10 dec, 2023

Je krijgt jouw rekening van Infomedics

We besteden graag al onze aandacht aan het verlenen van de beste zorg. Daarom werken we samen met Infomedics. Je krijgt onze rekeningen via Infomedics en je betaalt ze ook aan Infomedics. Ook voor alle vragen over het betalen van jouw rekening kan je bij Infomedics terecht. Zo hebben wij meer tijd voor jou.

Digitale rekening

Als je client wordt, vragen we om jouw mobiele telefoonnummer en e-mailadres. Met deze gegevens kan Infomedics jouw rekening digitaal sturen. Je ontvangt de rekening per mail. In de e-mail van Infomedics staat een link naar jouw persoonlijke betaalpagina. Daar kan je de rekening betalen met iDEAL en downloaden, na controle van jouw mobiele telefoonnummer.

Vergoeding van jouw zorgverzekeraar

In de meeste gevallen checkt Infomedics of jouw zorgverzekeraar (een gedeelte van) jouw behandeling(en) vergoedt. Het bedrag dat overblijft betaal je aan Infomedics. Je ziet dit duidelijk terug op de rekening. Hebt je vragen over de hoogte van de vergoeding? Neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar.

Staat er geen vergoeding op de rekening? Betaal dan het hele bedrag aan Infomedics en kijk of jij de rekening kunt declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Regel jouw zorgkosten online

Op de website van Infomedics (www.infomedics.nl) kan je makkelijk jouw rekening bekijken en betalen. Als betalen niet goed uitkomt, kan je ook uitstel van betaling of een betalingsregeling aanvragen.

Status van jouw betaling controleren

Klik op de link in de e-mail van Infomedics of ga naar www.infomedics.nl. Vul daar het 14-cijferig betalingskenmerk in dat op jouw rekening staat. Als jouw rekening nog niet (helemaal) betaald is, dan wordt je doorgestuurd naar de betaalpagina van jouw rekening. Daar kan je direct betalen via iDEAL. Je kunt de betaalstatus van jouw rekening ook opvragen bij digitale assistent Ella.

Rekening bekijken en downloaden

Om jouw privacy te beschermen, zie je op de betaalpagina van jouw rekening alleen het bedrag van de rekening. En wanneer de rekening betaald moet worden. Als je de rekening wilt bekijken of downloaden, dan stuurt Infomedics een code naar jouw mobiele nummer. Met die code kan je de pdf van jouw rekening openen en, als je dat wilt, opslaan.

Betalingsregeling of uitstel aanvragen

Je hebt 30 dagen om de rekening van Infomedics te betalen. Lukt het niet om op tijd te betalen? Voorkom dan een herinnering en vraag uitstel of een betalingsregeling aan. Je regelt het op de betaalpagina van jouw rekening of via digitale assistent Ella.

Hulp nodig?

Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Bekijk dan de veelgestelde vragen op www.infomedics.nl of stel jouw vraag 24/7 aan digitale assistent Ella.

Tijdens kantoortijden kan je ook altijd contact opnemen met de Servicedesk van Infomedics op telefoonnummer 036 – 20 31 900 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur).

Wat gebeurt er met jouw gegevens?

Om rekeningen snel en correct te kunnen verwerken, delen wij jouw gegevens met Infomedics. Uiteraard voldoen zij aan alle geldende wetten en regels rondom privacybescherming. En doen ze er alles aan om jouw gegevens maximaal te beveiligen. Informatie over hoe Infomedics omgaat met de bescherming van privacygevoelige informatie vind je op www.infomedics.nl/privacy.

Betalingsvoorwaarden Infomedics

In opdracht van ons verstuurt en incasseert Infomedics rekeningen voor de zorg die je hebt gehad. Infomedics voldoet hierbij aan alle (privacy) wet- en regelgeving, zowel de regels die van toepassing zijn op ons als zorgaanbieder, als aan de regels die vanuit de wet gelden voor Infomedics.

Wat zijn de belangrijkste betalingsvoorwaarden van jouw rekening van Infomedics?

  • Infomedics mag, als dit mogelijk is, jouw rekening declareren bij jouw zorgverzekeraar. Je ziet een eventuele vergoeding altijd terug op de rekening.
  • Infomedics verwacht dat jij de rekening betaalt vóór de vervaldatum zoals vermeld op de rekening.
  • Als jij de rekening niet voor de vervaldatum hebt betaald, dan ben je in verzuim zonder dat daarvoor een nadere ingebrekestelling is vereist. Omdat je het uiteraard vergeten kunt zijn, krijg je een herinnering waarbij je wordt gevraagd de rekening alsnog te voldoen, binnen 15 dagen nadat je deze hebt ontvangen. Mocht de betaling binnen deze gestelde datum uitblijven, dan brengt Infomedics rente en incassokosten in rekening.
  • Infomedics mag jouw betaling eerst in mindering brengen op de incassokosten, vervolgens op de in rekening gebrachte rente en tenslotte op het oorspronkelijke bedrag van jouw rekening.
  • Houd er rekening mee dat, wanneer jij een klacht indient of je inschrijft bij een andere zorgaanbieder, jouw rekening uiteindelijk nog steeds betaald moet worden. Je betalingsverplichting kan hierdoor niet worden opgeschort.

Wellicht ook interessant

9,5 cliënttevredenheid in 2023

9,5 cliënttevredenheid in 2023

Onze psychotherapiepraktijk heeft hoge noteringen behaald in cliënttevredenheid! Op grond van alle trajecten die we in 2023 hebben afgesloten, ontvangen we van jullie een dikke 9,5!

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Namens ons hele team wensen we je een mooie en liefdevolle kerst en een prachtig nieuwjaar toe. Blijf gezond en vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen.

De invloed van ademhaling op jouw welzijn

De invloed van ademhaling op jouw welzijn

Wist je dat jouw manier van ademen een grote invloed heeft op jouw algehele welzijn? In deze blog gaan we samen met jou op ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van ademhaling.