EMDR therapie in de regio Zwolle

16 nov, 2021

Bij schokkende gebeurtenissen

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een vorm van therapie die met name wordt ingezet bij het verwerken van schokkende gebeurtenissen. Bij EMDR is het doel van de therapie dat de gebeurtenissen beter worden verwerkt doordat mensen worden afgeleid tijdens het terugdenken aan de gebeurtenissen.

Praktijk Hertig in Zwolle biedt EMDR dan ook regelmatig aan bij cliënten die getraumatiseerd zijn of PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) klachten hebben. Door de therapie lukt het veel mensen om heftige gebeurtenissen te verwerken waardoor ze het leven weer (beter) kunnen oppakken. Wanneer de therapie op de juiste wijze wordt toegepast, is deze dan ook een heel krachtig middel om psychische klachten te verminderen. We vertellen je graag meer over wat EMDR voor jou kan betekenen.

EMDR therapie zwolle

Trauma’s verwerken met EMDR

Veel mensen kennen EMDR als therapie die wordt gegeven bij het verwerken van PTSS. EMDR wordt echter ook ingezet bij andere vormen van trauma en het verwerken van schokkende gebeurtenissen zoals een ongeluk, het verlies van iemand die belangrijk voor je was of seksueel misbruik.

Wat de gebeurtenis ook is, vaak is EMDR een zeer effectieve methode om deze te verwerken. De kern van de therapie is dat je terugdenkt aan de nare herinnering, terwijl je wordt afgeleid met neutrale taakjes (zoals een lampje volgen met je ogen). Hierdoor neemt de lading van de herinnering af. Dit betekent niet dat de herinnering weg is, maar wel dat deze minder nare emoties oproept en minder klachten geeft.

Naast trauma’s, kan EMDR ook worden ingezet bij bijvoorbeeld angsten, met name als deze angst is ontstaan na/door een specifieke gebeurtenis. Wanneer je bijvoorbeeld moeite hebt met autorijden na een ongeval of bijvoorbeeld gepest bent, kan EMDR helpen om deze angst te overwinnen.

Negatief Zelfbeeld verbeteren bij Praktijk Hertig

Wie heeft er baat bij EMDR?

EMDR is aldus geschikt voor het verwerken van trauma’s en schokkende gebeurtenissen. Wanneer de klachten je hinderen, dan kan het tijd zijn om EMDR te overwegen. EMDR kan bijvoorbeeld worden ingezet bij:

Een angstige ervaring
Ongeval of ongeluk
Seksueel misbruik
Meegemaakt geweld
Verlies van een dierbare
Grote verandering in het leven

Al deze gebeurtenissen kunnen indrukwekkend zijn en daardoor hun sporen nalaten. Wanneer dit na langere tijd nog steeds gebeurt zonder dat de emoties/klachten minder worden, overweeg dan om hulp te zoeken.

Praktijk Hertig specialist in boks psychotherapie, psychologie,(boks)coaching en training

Op zoek naar een ervaren EMDR therapeut in de regio Zwolle?

EMDR is een heel specifieke vorm van psychotherapie. Het is dan ook belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt om het proces van traumaverwerking aan te gaan. Om deze reden investeren wij net zoveel tijd in jou als persoon als in het toepassen van de therapie zelf.

Want het doel van EMDR is het verwerken van gebeurtenissen die soms vele jaren later nog steeds invloed hebben. Dat is een heel persoonlijk iets. Om die reden kennen de sessies ook luchtige momenten, hoewel de aanleiding misschien heel heftig is. Want de boog kan niet altijd gespannen zijn.

Wij geloven in de veerkracht van mensen, zeker wanneer zij het juiste steuntje in de rug ontvangen. Die steun willen we graag voor jou zijn. Dus wanneer je in de regio Zwolle woont of wanneer je bereid bent om iets verder te reizen omdat je denkt dat wij jou de juiste hulp kunnen bieden, neem dan vrijblijvend contact op.

Toe aan het opruimen van onverwerkte gebeurtenissen?

Heb jij iets meegemaakt waar je in je leven hinder door ervaart? Weet dan dat de juiste aanpak  je verlichting kan geven.

Ben je eraan toe om die stap te zetten naar het opruimen van die onverwerkte gegebeurtenissen? We raden je aan om te kiezen voor een traumatherapeut met een goede therapeutische vooropleiding zodat je in het gehele proces goed begeleid wordt.

EMDR

Schokkende gebeurtenissen kunnen ingrijpen in je leven. Soms raakt die natuurlijke verwerking geblokkeerd. EMDR is de meest aanbevolen traumatherapie.

Brainspotting

Brainspotting is een nieuwe therapievorm die zich richt op het verwerken van fysieke, mentale en emotionele blokkades die ons dagelijks functioneren hinderen.

CGT

Wanneer er negatieve of ongewenste gedachten zijn, dan kunnen die ervoor zorgen dat je klachten krijgt of tegen problemen oploopt. CGT leert je anders denken en doen.

Schematherapie

Leer jouw vastgeroeste patronen op te sporen, ontdek hoe ze ontstaan zijn en krijg inzicht in hoe ze in stand worden gehouden. Doorbreek je patronen!

Empowerment Training

Bij Praktijk Hertig ben je aan het juiste adres voor een empowerment training  (in onze boksring) om jezelf weerbaarder te maken en beter je emoties te reguleren.

Boks-psychotherapie

Als praten niet helpt om tot verandering te komen, kan boks-psychotherapie een uitkomst bieden!

Wellicht ook interessant

9,5 cliënttevredenheid in 2023

9,5 cliënttevredenheid in 2023

Onze psychotherapiepraktijk heeft hoge noteringen behaald in cliënttevredenheid! Op grond van alle trajecten die we in 2023 hebben afgesloten, ontvangen we van jullie een dikke 9,5!

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Namens ons hele team wensen we je een mooie en liefdevolle kerst en een prachtig nieuwjaar toe. Blijf gezond en vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen.

De invloed van ademhaling op jouw welzijn

De invloed van ademhaling op jouw welzijn

Wist je dat jouw manier van ademen een grote invloed heeft op jouw algehele welzijn? In deze blog gaan we samen met jou op ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van ademhaling.