Boks-psychotherapie als antwoord op vastgeroeste problemen

21 dec, 2021

Effectief en goed voor je gezondheid

Wanneer het met praten niet voldoende is om echt tot de kern en tot verandering te komen, kan boks-psychotherapie een uitkomst bieden! Dat is het unieke van boks-psychotherapie. Het is een specialistische psychotherapie waar mentale, emotionele én lichamelijke trauma’s en blokkades effectief opgeruimd worden.

Boks-psychotherapie (soms ook wel bokstherapie genaamd, maar boks-psychotherapie vindt plaats met een gz-psycholoog) gaat verder, dieper en ruimt je klachten sneller op! Bovendien ben je lekker fysiek in de boksring bezig wat je welzijn en herstel bevordert.

Met boks-psychotherapie gaan we daadwerkelijk de boksring in met een bokstherapeut en een gz-psycholoog. Doordat je flink aan het werk wordt gezet door de bokstherapeut, kun je met minder weerstand de sessie ondergaan. Hierdoor komen we eerder bij diep weggestopte trauma’s, blokkades en worden vastgeroeste patronen snel zichtbaar. En omdat de aanpak lichaamsgericht is, kunnen we direct alle trauma’s, blokkades en spanningen uit het lichaam opruimen.

Wanneer we inzicht hebben in blokkades of belemmerende patronen, dan kunnen we deze direct aanpakken. Deze inzichten komen sneller aan het oppervlak tijdens een sessie met boks-psychotherapie dan dat ze tijdens een ‘praatsessie’ zouden doen. We helpen het brein nieuwe verbindingen aan te leggen om oude ongewenste patronen te doorbreken. En omdat de therapie in een echte boksring plaatsvindt, is de therapie naast effectief ook nog eens heel erg leuk en goed voor je gezondheid.

specialist in boks-psychotherapie Praktijk Hertig Zwolle

Wat is boks-psychotherapie precies?

Zoals we in de inleiding al zeiden, bokstherapie is de combinatie van boksen en psychotherapie. Hierbij zijn verschillende combinaties mogelijk zoals traumatherapie (EMDR) of schematherapie.

De essentie van boks-psychotherapie is dat je boks-oefeningen doet onder begeleiding van een bokstherapeut terwijl je tussendoor in gesprek bent met een gz-psycholoog.

Met boks-psychotherapie gaan we daadwerkelijk de boksring in met een bokstherapeut en gz-psycholoog. Doordat je flink aan het werk wordt gezet door onze bokstherapeut, kun je met minder weerstand de sessie ondergaan.

Een doel behalen gaat altijd gepaard met een proces van verandering. Bij verandering speelt er altijd weerstand omdat het brein het liefst de eerder vastgelegde patronen (verbindingen in het brein) wil bewandelen. Dat kost immers de minste moeite, ook al zijn deze patronen belemmerend in je leven.

Met boks-psychotherapie begeleiden we je door die weerstand heen. Het brein wordt op gecontroleerde wijze gestimuleerd om onbewuste processen (vechten, vluchten, verstarren en verslappen) in te zetten tijdens de boks-oefeningen.

Daarmee sporen we onverwerkte trauma’s, blokkades en vastgeroeste patronen op die in het brein en lijf worden vastgehouden. We gaan samen ontdekken welke oorsprong die hebben en hoe ze in stand worden gehouden.

individuele weerbaarheidstraining Praktijk Hertig

Bij welke klachten is boks-psychotherapie effectief?

Boks-psychotherapie is zeer geschikt als aanpak voor verschillende klachten of hulpvragen. Bijvoorbeeld:

  • Je hebt last van onverwerkte gebeurtenissen
  • Je laat vaak over je grenzen gaan of je hebt moeite met assertiviteit
  • Je gaat over de grenzen van anderen en komt vaak in conflict met anderen
  • Je hebt een kort lontje, bent snel geïrriteerd of hebt woedeaanvallen
  • Je hebt last hebt van emotionele stemmingen (somberheid, verdriet)
  • Je last van faalangst, sociale angst, bindingsangst en verlatingsangst
  • Je hebt last van lichamelijke spanningen en onrust
  • Je hebt last van stress, overspannenheid en burn-out klachten
  • Je hebt last van een negatief zelfbeeld
  • Je bent schrikachtig of steeds gespannen

Zoals je ziet is boks-psychotherapie dus breed inzetbaar. Dit komt doordat de combinatie van boksen en psychotherapie erg krachtig is. We komen sneller en dieper bij de kern waar je je met je bewuste brein (bij praatsessies) niet bij kan komen.

Boks-psychotherapie bij Praktijk Hertig

Boks-psychotherapie wordt nog nauwelijks in Nederland aangeboden, terwijl de resultaten veelbelovend en de ervaringen zeer positief zijn. Praktijk Hertig biedt deze boks-psychotherapie aan, met alle faciliteiten die hierbij horen.

Bij praktijk Hertig kan je rekenen op individuele sessies in onze boksring met onze deskundige bokstherapeut én gezondheidszorgpsycholoog om maximaal effect te bereiken.

Benieuwd naar ons aanbod? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan je graag te woord.

EMDR

Schokkende gebeurtenissen kunnen ingrijpen in je leven. Soms raakt die natuurlijke verwerking geblokkeerd. EMDR is de meest aanbevolen traumatherapie.

Brainspotting

Brainspotting is een nieuwe therapievorm die zich richt op het verwerken van fysieke, mentale en emotionele blokkades die ons dagelijks functioneren hinderen.

CGT

Wanneer er negatieve of ongewenste gedachten zijn, dan kunnen die ervoor zorgen dat je klachten krijgt of tegen problemen oploopt. CGT leert je anders denken en doen.

Schematherapie

Leer jouw vastgeroeste patronen op te sporen, ontdek hoe ze ontstaan zijn en krijg inzicht in hoe ze in stand worden gehouden. Doorbreek je patronen!

Empowerment Training

Bij Praktijk Hertig ben je aan het juiste adres voor een empowerment training  (in onze boksring) om jezelf weerbaarder te maken en beter je emoties te reguleren.

Boks-psychotherapie

Als praten niet helpt om tot verandering te komen, kan boks-psychotherapie een uitkomst bieden!

Wellicht ook interessant

9,5 cliënttevredenheid in 2023

9,5 cliënttevredenheid in 2023

Onze psychotherapiepraktijk heeft hoge noteringen behaald in cliënttevredenheid! Op grond van alle trajecten die we in 2023 hebben afgesloten, ontvangen we van jullie een dikke 9,5!

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Namens ons hele team wensen we je een mooie en liefdevolle kerst en een prachtig nieuwjaar toe. Blijf gezond en vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen.

De invloed van ademhaling op jouw welzijn

De invloed van ademhaling op jouw welzijn

Wist je dat jouw manier van ademen een grote invloed heeft op jouw algehele welzijn? In deze blog gaan we samen met jou op ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van ademhaling.