Aansluiting bij het netwerk van ARQ IVP

8 jun, 2023

Waarom doen we dit?

Praktijk Hertig heeft zich recent aangesloten bij het landelijk netwerk van ARQ IVP.

Omdat wij, als oprichters van Praktijk Hertig, zelf jarenlang in organisaties hebben gewerkt en tal van ervaringen hebben meegemaakt waarin ingrijpende gebeurtenissen op de werkvloer plaatsvonden. We hebben ons dan ook aangesloten bij het landelijk netwerk van ARQ IVP: een netwerk dat gespecialiseerd is in de behandeling van PTSS en andere werkgerelateerde traumaklachten voor organisaties.

Onze behandeling richt zich daarom op verbetering van de mentale gezondheid van medewerkers, zodat zij weer inzetbaar zijn en kunnen functioneren. We dragen dan ook een warm hart toe aan onze collegae.

Voor wie?

Stressvolle situaties, grensoverschrijdend gedrag, bedreiging of ernstige incidenten kunnen leiden tot spanningen en de balans verstoren. Als je in je werk in aanraking komt met zo’n ingrijpende gebeurtenis doet dit een beroep op je veerkracht. Er kunnen zich dan psychische klachten, zoals PTSS, ontwikkelen. Ook wanneer je langdurig onder stressvolle omstandigheden werkt, kunnen zich klachten ontwikkelen.

Dat is met name het risico bij mensen die in branches werken waar een groot risico bestaat op het meemaken van ingrijpende gebeurtenissen. Te denken valt aan: agressie, ongevallen, rampen, hoge stress of dreigende escalaties. De meeste medewerkers herstellen goed na het meemaken van zoiets ingrijpends op het werk. Maar soms blijven nare herinneringen zich opdringen of zijn er andere klachten. Traumabehandeling kan zijn snel en effectief helpen. Medewerkers uit de volgende sectoren kunnen zich melden bij ARQ IVP voor hulp:

Geüniformeerde beroepen

• Openbaar bestuur: OM, gemeenten en andere overheidsinstanties
• Zorginstellingen
• Vervoersorganisaties
• Retailorganisaties
• Veiligheidsregio’s
• Mediabedrijven

Praten met psycholoog

Ons aanbod

Alle behandelmethodes die we gebruiken zijn wetenschappelijk bewezen en onderbouwd:
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)
BEPP (Beknopte Eclectische Psychotherapie voor PTSS)
• IE (Imaginaire Exposure)
• Lichaamsgerichte traumabehandeling in de boksring: Boks-psychotherapie.

Wat brengt het je?

  • Kortere wachttijden dan in de reguliere GGZ.
  • Een hooggespecialiseerde behandeling op grond van onze kennis en ervaring van traumaklachten en de werksetting
  • Een nog in Nederland relatief unieke aanpak: lichaamsgerichte traumabehandeling in boksring
  • Een traject waarbij de behandelduur van tevoren wordt ingeschat.
  • Een individueel plan van aanpak dat samen met jou wordt opgesteld.

Interesse?

Wil je jouw medewerker aanmelden voor behandeling van traumaklachten?

ARQ IVP is dagelijks bereikbaar voor overleg en aanmelding. Meer informatie over de aanmelding via ARQ IVP vind je op https://www.arq.org

Wellicht ook interessant

9,5 cliënttevredenheid in 2023

9,5 cliënttevredenheid in 2023

Onze psychotherapiepraktijk heeft hoge noteringen behaald in cliënttevredenheid! Op grond van alle trajecten die we in 2023 hebben afgesloten, ontvangen we van jullie een dikke 9,5!

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Namens ons hele team wensen we je een mooie en liefdevolle kerst en een prachtig nieuwjaar toe. Blijf gezond en vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen.

De invloed van ademhaling op jouw welzijn

De invloed van ademhaling op jouw welzijn

Wist je dat jouw manier van ademen een grote invloed heeft op jouw algehele welzijn? In deze blog gaan we samen met jou op ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van ademhaling.